Om os

Møbler skal give plads til mennesker

Det har været filosofien siden 1942, hvor FDB Møbler blev stiftet med arkitekt, Børge Mogensen, som tegnestuens første leder. Mange nye designere er kommet til siden, men det grundlæggende er stadig som fra begyndelsen: at skabe smukke, funktionelle møbler af høj håndværksmæssig kvalitet, som giver plads til det daglige liv i de hjemlige omgivelser. Og som kan holde til tidens tand og ældes med ynde med dem, der bruger møblerne. FDB Møbler er for længst kommet på verdenskortet som en af spydspidserne for dansk design.

Det er Historien om klassikere, der er gået i arv gennem generationer. Faktisk bliver hvert eneste nyt møbel født som et arvestykke. Fordi alle værdierne fra FDB Møblers begyndelse stadig står bøjet i eg og bøg, flettes ind i sæderne og holdes i hævd. Både når de helt store klassikere produceres, når møbler fra designarkiverne relanceres, eller når helt nye design introduceres. Uanset om det gælder ikoner fra FDB Møbler eller nye design, er målet det samme: at frembringe den livskvalitet, som har været tiltænkt, siden det første møbel voksede ud af tegnebrættet i 1942

En lysere fremtid

Tidløst design og møbelhåndværk, der kan holde i flere generationer, er i sig selv et udtryk for bæredygtighed. Det er hele FDB Møblers fundament, så derfor er det også naturligt, at vi har en holdning til bæredygtighed i alle andre aspekter af vores tilstedeværelse her på kloden. Vi har sat os for at ville være Danmarks mest ansvarlige møbelvirksomhed. Vi vil skubbe til alle de grænser, vi kan, så det lykkes. Og vi gør allerede meget. For eksempel er alt træ FSC certificeret og alle tekstiler mærket med oeko-tex. Næste mål er, at alle produkter fra FDB Møbler i 2025 skal have markedets mest ambitiøse miljøcertificering, nemlig det fælles nordiske mærke Svanen. FDB Møbler har en lang historie. Vi vil arbejde for, at den stadig holder sol, vind og vand, når den fortælles for vores børnebørns børn.